Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
29 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

BRATISLAVSKÝ POHÁR 2024-10 ROKOV PBC
21.-23.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
RULES
MAZANIE-PATTERN

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 15.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 68 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

World Singles Championships 2012 Vytlač E-mail
20 september 2012
ImageWSC 2012: Chris BarnesMajstrovstvá sveta jednotlivcov 2012 sú už minulosťou. V úvode týždňa sa uskutočnili všetky nadstavbové časti šampionátu a tak do histórie svetového bowlingu sa uviedli prvý hráči s novými titulmi. V pondelok boli na programe prvé dve vyraďovacie kolá v oboch divíziách. V mužskej kategórii sa finálová skupina zúžila na osmičku najúspešnejších, pričom do záverečných bojov sa neprebojovali viacerí známi hráči Thomas Larsen (DEN), Denis Eklund (SWE),  Thomas Gross (AUT),  Tore Torgersen (NOR), Kimo Lehtonen (FIN). Všetky vzájomné vyraďovacie zápasy v úvodných častiach sa hrali na tri víťazné zápasy, pre semifinalistov a finalistov bola pripravená už iba jedna hra. Najlepší hráč základnej časti Syafiq Ridwan (MAS)   
WORLD SINGLES CHAMPIONSHIPS 2012 

skončil vo štvrťfinálovej časti prehrou s kolumbijským hráčom Andrés Gómez. V rovnakej časti skončili svoje pôsobenie na šampionáte Stuart Williams (ENG) a Martin Paulsson (SWE). Zo semifinálových súbojov postúpila do záverečného finále veľmi úspešne americká reprezentačná dvojica Chris Barnes a Thomas Jones, za sebou nechali teda bronzovú dvojicu Osku Palermaa (FIN)Andrés Gómez (COL). Vyvrcholenie šampionátu jednotlivcov bolo v rukách Američanov. Chris Barnes porazil svojho tímového kolegu Thomasa Jonesa v pomere 212:198 a stal sa prvým držiteľom titulu Majstra sveta jednotlivcov. Zopakoval si svoje prvenstvo z posledných Majstrovstiev sveta mužov 2010 (Mníchov, Nemecko).

V ženskej divízii sa hralo rovnakým systémom ako u mužov. V pondelok sa uskutočnili úvodné finálové zápasy a do utorňajších zápasov sa dostala už iba osmička najúspešnejších hráčok. Veľký úspech zaznamenala nám známa hráčka Diana Zavjalova (LAT). Úspešne prešla cez všetky vyraďovacie finálové zápasy, až sa nakoniec stretla v záverečnom súboji s najúspešnejšou hráčkou šampionátu americkou reprezentantkou Kelly Kulick. Ich vzájomný finálový duel bol veľmi vyrovnaný, keď o historicky prvom titule z Majstrovstiev sveta jednotlivcov rozhodli iba dva body. Zlato skončilo nakoniec zaslúžene v rukách Kelly Kulick (USA) a striebro si odniesla Diana Zavjalova (LAT). Kelly Kulick okrem toho, že bola najúspešnejšou hráčkou základnej časti, ako jediná hráčka šampionátu dosiahla Perfect Game, vo štvrťfinálovom zápase s Joline Persson-Planefors (SWE). Bronzové medaily sa ušli porazeným semifinalistkám Esther Cheah (MAS)Aseret Zetter (MEX).  

Image
WSC 2012: medailová štvorica mužov
 
Image
WSC 2012: finalisti Tommy Jones a Chris Barnes
 
Image
WSC 2012: medailová štvorica žien


Muhamad Syafiq Ridhwan bin Abdul Malek (MAS)Nedeľa 23. september. Majstrovstvá sveta jednotlivcov majú za sebou ukončenú kvalifikačnú časť. V mužskej divízii odohrala väčšina štartujúcich druhú šesticu hier a uzavrela tak celkové poradie. Na prvú pozíciu sa prebojoval reprezentant Malajzie Syafiq Ridwan so súčtom 2773 bodov a priemerom na hru 231,10. Do ďalších finálových častí postupuje z druhého miesta Tommy Jones (USA), ktorý v druhej časti trochu poľavil a znížil svoj priemer na 229,80. Z tretieho miesta je to Martin Paulsson (SWE) s rozdielom jedného boda. Posledným finalistom sa stal Falah Yusuf (BRN) s náhodom na dvanásť hier 2516 a priemerom na hru 209,70. Za zmienku stojí aj doposiaľ najvyšší výkon šampionátu, v poslednej dvanástej hre základnej časti atakoval Perfect Game Thomas Larsen (DEN) výkonom 299. Z našej dvojice sa najvyššie umiestnil Lukáš Andrássy. Zahral vynikajúco a svoj priemer si zlepšil z prvého vstupu na konečných 204,80, ale bohužiaľ na postup do finálovej skupiny to nestačilo. Jeho rozdiel na posledné postupové miesto bol nakoniec 59 bodov. Na medzinárodnom vystúpení sa predstavil v doposiaľ asi najlepšej forme, keď za sebou nechal napríklad oboch reprezentantov z Poľska, Českej republiky alebo Maďarska a obsadil celkové 35. miesto. Lepšie výsledky dosiahol aj Marek Kečkéš, jeho konečný priemer je 185,00 a celkové 63. miesto. V ženskej divízii svoje postavenie upevnila americká reprezentantka Kelly Kulick, s konečným súčtom z dvanástich hier 2852 a priemerom 237,70 dokonca prekonala aj najlepšieho muža. Do finálových súbojov z druhého miesta postupuje Alena Korobkova (RUS)  a z tretieho Rebecka Larsen (SWE). Na prvé zajtrajšie súboje sa takisto môže tešiť Luminita Farkas- Bucin (ROM), ktorá sa do nadstavbových častí dostala z 22. miesta.
Na pondelok sú naplánované prvé dva finálové kroky v oboch divíziách. V dopoludňajších hodinách sa stretnú vo vzájomných vyraďovacích zápasoch hráči a hráčky na 9. až 24. mieste a poobede víťazi týchto zápasov s hráčmi, ktorí skončili po kvalifikácii na 1. až 8. mieste. (BK)

Image
WSC 2012: Marek Kečkéš v akcii

Kelly Kulick (USA)Piatok 21. september. Prvý kvalifikačný blok včera ukončili všetci účastníci šampionátu. V mužskej divízii sa predstavilo 71 hráčov a v ženskej 57 hráčok. Úvodnú šesticu hier najlepšie u mužov zvládol Tommy Jones (USA) s úžasným priemerom na hru 251,80. V závese má tesnú trojicu hráčov z Európy Osku Palermaa (FIN) 234,30, Mat Miller (ENG) 234,20 a Martin Paulsson (SWE) 232,50. Z našich zástupcov sa najviac darilo Lukášovi Andrássymu, ktorý po ukončení svojho prvého vstupu na šampionáte bol na priebežnom 23. mieste. Nakoniec je Lukáš po prvom bloku hier na veľmi peknom 32. mieste s priemerom na hru 199,80 a rozdielom na posledného  postupujúceho hráča 30 bodov. Marek Kečkéš drží priebežne 61. miesto s priemerom 183,80. V ženskej divízii je na popredných miestach veľká vyrovnanosť hráčok. Prvá šestica hier vyšla najlepšie Kelly Kulick (USA), ktorá dosiahla náhod 1373 a priemer na hru 228,80. Rozdiel troch bodov má Alena Korobkova (RUS) a na priebežnom treťom mieste  je ďalšia americká reprezentantka Shannon O´Keefe s priemerom na hru 227,20. Na sobotu sú naplánované prvé dve kolá druhého kvalifikačného bloku v oboch kategóriách. Naši zástupcovia sa predstavia v nedeľu 23. septembra. Doobeda o 10:00 Marek Kečkéš, ktorý bude začínať na dráhe číslo 11 a poobede o 14:00 Lukáš Andrássy , ktorý začne na dráhe číslo 3. Od pondelka 24. septembra sa v bowlingovom centre Galactica sústredí pozornosť na finálovú časť Majstrovstiev sveta jednotlivcov. Lukášovi aj Marekovi držíme palce a nech sa máme na čo pozerať aj začiatkom týždňa ... (BK)
Image
WSC 2012: Lukáš Andrássy v akcii

Tommy Jones (USA)Štvrtok 20. september. Úvodnú šesticu hier dnes odohralo na majstrovstvách prvých 36 hráčov a 23 hráčok. Prvý aj druhý kvalifikačný blok je rozdelený vždy na štyri časti. Dnes sa odohrali prvé dve kolá a na zajtra sú naplánované zvyšné dve, kde sa predstavia ostatní štartujúci. V mužskej divízii sa dnes najväčšia pozornosť upriamila na Tommy Jonesa (USA), jedného z dvojice amerických reprezentantov. Jeho prvá šestica hier 257, 248, 235, 279, 259 a 233 dosiahla súčet 1511 a nádherný priemer na hru 251,8. Prvú dvadsaťštvorku súťažiacich zatiaľ uzatvára grécky hráč Stavros Parasakis s náhodom 1155. V ženskej divízii sa na čele usadila Alena Korobkova (RUS) s náhodom 1370 a priemerom na hru 228,30. V piatok sa predstaví zvyšná skupina hráčov a hráčok, medzi ktorými budeme netrpezlivo sledovať aj výsledky našich zástupcov. Lukáš Andrássy nastúpi v tretej runde so začiatkom o 10:00 na dráhe číslo 12 a Marek Kečkéš v poslednej štvrtej runde na dráhe číslo 6, ktorá začína o 14:00. Držíme im palce a nech to padá ... (BK)
Image
WSC 2012: Lukáš Andrássy a Marek Kečkéš
 
Image
WSC 2012: otvárací ceremoniál

Galactica Bowling CenterStreda 19. september. Svetový bowling začína písať novú históriu. V dňoch 18. až 26. septembra sa v Limassol, Cyprus uskutoční prvý ročník Majstrovstiev sveta jednotlivcov. Štvorročný cyklus šampionátu doplní v kalendári WTBA Kombinované Majstrovstvá sveta (2013), Majstrovstvá sveta mužov (2014) a Majstrovstvá sveta žien (2015). Každý rok sa teda budeme mať na čo tešiť. Viac ako týždenný pobyt zástupcov zo 47 bowlingových federácií sveta sa sústredí do bowlingového centra Galactica. Herňa disponuje 24 dráhami Synthetic Brunswick Pro lanes, ktoré sa nachádzajú na dvoch poschodiach (12+12), pričom ženy a muži budú hrať v samostatných častiach. Celý šampionát sa odohrá na jednom mazaní, konkrétne WTBA Montreal. Reprezentovať svoju krajinu, resp. región dostali možnosť maximálne dvaja muži a dve ženy z každej bowlingovej federácie. Slovenskú reprezentačnú výpravu tvoria Lukáš Andrássy a Marek Kečkéš, ktorý nahradil z vážnych zdravotných dôvodov Ľuboslava Jurínyiho. Program úvodného ročníka Majstrovstiev sveta jednotlivcov je rozdelený na dve časti. Dnes sa uskutočnia oficiálne tréningy a od štvrtka do nedele kvalifikačné časti (štvrtok a piatok 1. časť, sobota a nedeľa 2. časť), v ktorých každý štartujúci odohrá celkovo 12 hier (6+6). Od pondelka je naplánovaná finálová časť šampionátu, tu bude postupovať už iba 24 najúspešnejších štartujúcich v oboch kategóriách. Vyraďovací systém finálových zápasov je rozdelený do troch hracích dní, pričom o držiteľoch najvyšších ocenení sa rozhodne v utorok 25. septembra. Hráčske pole sa bude postupne znižovať 24 – 16 – 8 – 4 až na zápas o zlatú medailu. Účastníkmi majstrovstiev môžete byť aj vy, stačí si kliknúť na live streaming. Priebežné dianie v Galactica Bowling Center ako aj online scoring môžete sledovať takisto na tomto odkaze. Našej dvojici prajeme veľa úspechov ... (BK)

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 15.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
BRATISLAVSKÝ POHÁR 2024 - 10 ROKOV PBC
           21.-23.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy