Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
28 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

BRATISLAVSKÝ POHÁR 2024-10 ROKOV PBC
21.-23.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
RULES
MAZANIE-PATTERN

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 15.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 74 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

Men´s World Championships 2014 Vytlač E-mail
14 december 2014
ImageHeewon KangMasters. Posledný súťažný deň na MWC 2014 patril už iba skupine hráčov, ktorí skončili v konečnom poradí All Event do 24. miesta. Do prvého kroku Masters si účastníci preniesli súčet všetkých 24 hier odohraných v doterajších kvalifikáciách a k tomuto totálu sa im pripočítalo ďalších 6 hier. Celé Masters sa odohralo na duálnom mazaní, kde na ľavej dráhe od podávača bolo dlhé mazanie a na pravej stredné. Do druhého kroku postupovalo osem hráčov, z toho štyria boli Kórejci a traja z nich navyše zoradení na prvých troch priečkach. V nasledovnom Round Robine sa odohralo sedem vzájomných súbojov a po spočítaní všetkých doteraz získaných bodov sa v postupovej štvorici ocitli opäť traja Kórejci v poradí Choi, Park, Kang a Američan Fagan. V prvom semifinále vyradil Mike Fagan jedného Kórejca z bojov o zlato, zvíťazil nad Bokeum Choiom 212:197.
MWC 2014

 

V druhom semifinále to bol kórejský súboj, z ktorého vyšiel víťazne Heewon Kang, keď porazil Jongwoo Parka 231:190. Naskytla sa posledná šanca na zisk aspoň jednej zlatej medaile pre USA, ale Mike Fagan to opäť nedokázal. Majstrom sveta sa totiž stal Heewon Kang, v rozhodujúcom zápase zvíťazil nad Mike Faganom 213:198. Kórejci si tak z Masters odniesli jedno zlato a dva krát bronz, Američania striebro. V celkovej medailovej bilancii si kolekciu 23 medailí rozdelilo 9 krajín, pričom najúspešnejšou bola Kórea so ziskom 4-0-4, druhá Kanada 1-0-1, tretie Dánsko 1-0-0, ostatných šesť ocenených krajín zostalo bez zisku zlata. A zo všetkých ďalších možných štatistických údajov spomeniem aspoň jeden, zo všetkých odohraných hier všetkých účastníkov MWC 2014 vyšiel priemer 199,35. Majstrovstvá sveta mužov 2014 v Abú Dhabí sa týmto definitívne končia, ale už necelý rok sa tu budú konať Majstrovstvá sveta žien 2015.

Víťazný tím KórejcovTeams. V poslednej súťažnej disciplíne sa predstavilo 44 päťčlenných družstiev a celá kvalifikácia sa odohrávala v dvoch blokoch po tri hry každého družstva. Spolu teda každé družstvo odohralo 30 kvalifikačných hier, z toho prvých 15 na dlhom mazaní Tokyo a druhých 15 na strednom mazaní Atlanta. Po prvom bloku sa favorizovaní Američania ocitli mimo postupové pozície na 6. mieste so súčtom 3261, čo bolo o 120 bodov menej ako Fíni, ktorí viedli súťaž tímov po prvom bloku, na postupových priečkach boli ešte Švédi, Kórejci a Portoričania. Lenže Fíni v druhom hracom dni nenapodobnili svoj výkon z predchádzajúceho dňa a skončili až na 12. pozícii, čo v súčte oboch blokov znamenalo prepad z prvého až na konečné siedme miesto. Víťazmi kvalifikácie sa po výbornom kolektívnom výkone stali Kórejci so súčtom 6917 bodov, z druhého miesta postupovali Švédi,na tretie miesto to vytiahli Američania a na posledné postupové miesto vytiahol Austrálčanov skvelým výkonom Jason Belmonte. Okrem Fínov vypadli z hry o medaile aj po prvom bloku postupujúci Portoričania, ktorí sa prepadli až na 15. miesto konečnej tabuľky súťaže tímov. V prvom semifinále sa stretli Kórejci Park/Choi/Hong/Shin/Kim s tímom Austrálie Porto/Leming/Meads/Cooley/Belmonte a kórejský tím zvíťazil vysokým rozdielom 1082:924. Ešte vyššiu prehru uštedrili Američania Fagan/Barnes/O´Neill/Rash/Jones švédskej päťke Andersson/Paulsson/Karlsson/Svensson/Larsen, keď ich rozbili 1236:985. Účasť Kórejcov a Američanov vo finále sľubovala veľkolepé divadlo s napínavým vyvrcholením a bolo tomu presne tak, lenže tento krát nie s tak šťastným koncom pre tím USA ako naposledy v Mníchove 2010 proti Fínom. Po vyrovnanom priebehu rozhodol o víťazstve kórejského tímu až posledný frame posledných hráčov oboch tímov. V ňom dostali Američania ešte poslednú šancu na výhru, ale to by musel Tommy Jones spojiť minimálne dva strajky a nepodarilo sa. Po skóre 1097:1088 porazili Kórejci Park/Choi/Hong/Shin/Kim tím USA Fagan/Barnes/O´Neill/Rash/Jones a po prvý krát v histórii získali titul Majstrov sveta v súťaží Teams. Američanom teda obhajoba nevyšla a musia sa uspokojiť so striebrom, bronz patrí Švédom a Austrálčanom.

All Event - Mike Fagan, Bokeum Choi, Dan MacLellandAll Event. Kvalifikácia súťaže tímov definitívne stanovila konečné poradie All Event, kde sa zo zisku zlata tešil kórejský ľavák Bokeum Choi, ktorý z 24 odohraných hier dosiahol súčet 5603 (priemer 233,46), s 93 bodovou stratou za ním na striebornej priečke končí Mike Fagan z USA a stratu 113 bodov na víťaza mal bronzový medailista Dan MacLelland z Kanady. Posledným postupujúcim do zajtrajšieho Masters je na 24. pozícii Švéd Martin Paulsson so súčtom 5237 (priemer 218,21). Z českých hráčov skončil Lukáš Homola na 114. priečke s priemerom 201,12 a Petr Kabrhel na 191. mieste s priemerom 190,12.

 

 

 

Ohrgaard/Hansen/LarsenTrios. Na štart kvalifikácie tretej súťažnej disciplíny na MWC 2014 sa postavilo 86 súťažných trojíc, ostatní hráči doplnení o pacerov štartovali mimo túto súťaž, ale ich hry sa im započítali do celkového poradia All Event. Kvalifikácia sa odohrávala počas dvoch dní, pričom v každom sa odohral jeden blok troch hier a to prvý blok na dlhom a druhý blok na strednom mazaní. No a konečne ukázali svoju silu americkí hráči, najmä Mike Fagan ťahal svojich dvoch spoluhráčov v ceste za víťazstvom v kvalifikácii, pričom zo všetkých šiestich hier dosiahol priemer 252,5. Víťazná trojica dosiahla súčet 4144 a posledná postupová trojica na štvrtom  mieste nahrala presný súčet 4000. Trio USA 1 Fagan/Rash/Kent nastúpilo v prvom semifinálovom zápase proti Austrálii 2 v zložení Porto/Cooley/Belmonte a pohodovo zvíťazili aj vďaka Faganovým 279 v pomere 735:647. Druhé semifinále bolo oveľa napínavejšie a rozhodovalo tu iba 6 kuželiek, do finále postúpila dánska trojica číslo 1 v zložení Ohrgaard/Hansen/Larsen, keď porazili KOR 1 Park/Hong/Kim v pomere 668:662. Zdalo sa, že Američania idú pevným krokom za zlatom, lenže v súčasnosti najpopulárnejší dánsky hráč Thomas Larsen hrou 257 vyfúkol Američanom víťazstvo a po skóre 647:638 sa z titulu tešilo dánske trio Ohrgaard/Hansen/Larsen, striebro patrí triu Fagan/Rash/Kent, bronz potom porazeným semifinalistom. Obaja českí hráči zahrali veľmi pekné priemery nad 200, ale keďže sú len dvaja, tak hrali doplnení o pacera mimo súťaž. Veľmi priemerne v tejto súťaži zahral doterajší líder poradia All Event Kimo Lehtonen (priemer 195,83), prepadol sa až na 18. pozíciu po 18 započítaných hrách a budeme mať ešte dosť práce s tým aby vôbec postúpil do Masters. Do čela sa dostal ľavoruký Kórejec Bokeum Choi, prenasledovaný dvojicou Američanou Mike Fagan a Tommy Jones. Práve Američania sú hlavnými favoritmi poslednej disciplíny, súťaže päťčlenných tímov. Tá sa odohrá opäť v dvoch blokoch po tri hry, začína sa zajtra ráno a Majstrov sveta spoznáme v sobotu večer...bude to tím USA? Ja som o tom presvedčený, ale stať sa môže čokoľvek.

Bokeum Choi a Park JongwooDoubles. V druhej súťažnej disciplíne na MWC 2014, v súťaži dvojíc nastúpilo na štartový rošt kvalifikácie spolu 133 súťažných párov. Hralo sa na stredne dlhom 38 stopovom mazaní Atlanta a mám pocit, že hráčom narobilo viac problémov ako dlhý model Tokyo, samozrejme ako to už býva, nie všetkým. Čakalo sa, že bude potrebný súčet vysoko nad 2700, nakoniec stačilo nahrať skóre tesne nad túto hranicu. Z postupu sa tešili víťazi kvalifikácie Fíni Lehtonen/Jehkinen so súčtom 2729 a okrem nich postupovala jedna japonská dvojica a dokonca dve kórejské. V prvom semifinálovom zápase si štvrtá postupujúca dvojica Kórejcov Choi/Jongwoo poradila s Fínmi Lehtonen/Jehkinen v pomere 490:466 najmä vďaka vynikajúco hrajúcemu Choiovi, ktorý je považovaný v súčasnosti za jedného z najlepších ľavorukých hráčov sveta. V druhom semifinále porazila japonská dvojica Daisuke/Shusaku ďalších Kórejcov Seunghyeon/Heewon 447:379. Porazení semifinalisti si odnášajú z MWC 2014 cenný bronz a súboj o finále bol už čisto ázijskou záležitosťou. A bol to súboj skutočne napínavý až do posledného framu posledného hráča. Nakoniec mali viac šťastia Kórejci Choi/Jongwoo, keď porazili Japoncov Daisuke/Shusaku v pomere 410:396 a získali zlato pre seba a svoju krajinu. Na doplnenie česká dvojica Homola/Kabrhel skončila na 89. mieste so súčtom 2301. Pre mňa dosť prekvapením sú zatiaľ nie veľmi presvedčivé výkony profesionálnych hráčov z PBA, najmä tých amerických. Uvidíme ako sa predvedú v súťaži trojíc, ktorá sa odohrá v najbližších dvoch dňoch. Na čele All Event je po dvanástich započítaných hrách Kimmo Lehtonen prenasledovaný Bokeum Choiom a Dan MacLellandom.

Dan MacLellandSingles. Súťaž jednotlivcov bola rozdelená do dvoch hracích dní, počas ktorých sa v štyroch rundách predstavilo 272 hráčov, no iba štyria z nich sa mohli tešiť na postup do súbojov o majstrovský titul. Hralo sa na dlhom 43 stopovom mazaní s názvom Tokyo, vybranom z knižnice WB a napriek tomu, že sme ešte nevideli najvyššiu možnú hru, hrali sa veľmi slušné čísla. Po prvom hracom dni sa zdalo, že na postup by mohol stačiť výkon Martina Larsen, ktorý sa vďaka vydretej hre 259 aj s veľkou dávkou šťastia dostal na súčet 1389, ale asi aj sám tušil, že to bude s postupom do Top 4 na hrane. A veru to nestačilo, na postup bolo potrebné zdolať hranicu 1400 a posledným postupujúcim sa stal kanadský člen PBA Dan MacLelland, ktorého súperom v prvom semifinálovom zápase bol víťaz kvalifikácie Tommy Jones. Kanaďan tento K.O. zápas na jednu hru zvládol a po skóre 269:236 postúpil do súboja o zlato. Tu bol jeho súperom domáci hráč Shaker Al Hassan, ktorému v semifinále podľahol Austrálčan Sam Cooley v pomere 212:255, obaja porazení semifinalisti získali bronzové medaily. Kanadskému hráčovi sa darilo aj v záverečnej hre prvej súťažnej disciplíny, pospájal deväť strajkov po sebe a porazil hráča Spojených Arabských Emirátov v pomere 256:212. Dan MacLelland sa právom tešil zo svojho prvého titulu Majstra sveta a zisku zlata pre Kanadu. Na MWC 2014 štartujú aj dvaja zástupcovia českého bowlingu, Lukáš Homola skončil v jednotlivcoch na 121. mieste s priemerom 202,17, Petr Kabrhel bol 240. s priemerom 180,5. V nasledujúcich dvoch hracích dňoch bude prebiehať súťaž dvojíc, ako to dopadlo sa dozvieme v utorok večer.

Khalifa IBCÚvod. V termíne 4.-15.12.2014 sa uskutočnia Majstrovstvá sveta mužov 2014 (MWC 2014) v hlavnom meste Spojených Arabských Emirátov, v kvetinovom meste Abú Dhabí s 1,45 miliónmi obyvateľov. Spolu 273 hráčov zo 49 krajín (21 Ázia, 20 Európa, 8 Amerika) nájde svoj prechodný domov v 40 dráhovom Khalifa International Bowling Center v Zayed Sports City, kde ich môže povzbudzovať až tisícka divákov. Maximálne šestica mužov bude bojovať počas deviatich súťažných dní v jednotlivcoch, dvojiciach, trojiciach a päťčlenných tímoch, pre najlepších bude na záver určený Masters. Pre MWC 2014 bol ako technický delegát určený aj nám v BNC dobre známy Marios Nicolaides, ktorý je poverený výberom dlhého a stredného mazania z knižnice World Bowlingu. Mazacie modely budú predstavené 4.12. na stretnutí manažérov tímov, kde vystúpi aj Prezident WB Kevin Dornberger s informáciou o prebiehajúcich aktivitách v úsilí o zaradenie bowlingu medzi olympijské športy. Nasledujúci deň, 5.12. je určený pre oficiálne tréningy a súťažiť sa začne v sobotu 6.12. v Singles na dlhom mazaní. Viac informácii vrátane kompletného programu šampionátu nájdete na stránke MWC 2014. Keďže Slovensko tu nemá svoje zastúpenie a každá súťažná disciplína je rozdelená do dvoch hracích dní, ja tu prinesiem nové informácie vždy po finále každej z nich, najbližšie teda v nedeľu 7.12. (Miro)

 
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 15.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
BRATISLAVSKÝ POHÁR 2024 - 10 ROKOV PBC
           21.-23.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy