Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
19 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 8. kolo
Streda - 24.4.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 78 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Youth Championships 2015 Vytlač E-mail
05 apríl 2015
ImageBoys All EventNedeľa, 5.4.2015. All Event. Veľkonočná nedeľa je už tradične na každom EYC záverečným súťažným dňom a doteraz vždy sa členovia našich výprav počas tohto dňa dostávali do úlohy pasívnych divákov, resp. čakateľov na rozlúčkový banket. Na EYC 2015 však tomu bolo konečne inak, postarala sa o to Petra Stanková, ktorá sa v štartovom poli 58 účastníčok nestratila a s náskokom 56 kuželiek na postupovú hranicu finišovala v dievčenskej kategórii All Event na 18. priečke. Teší nás aj to, že sa vôbec nestratili ani ďalšie dve naše hráčky, keď Kristína Koseková obsadila v záverečnom zúčtovaní All Event 40. priečku a Kristína Šramková 44. priečku.
EYC 2015
VÝSLEDKY FOTOGALÉRIA

 

Girls All EventZlato za najlepší súčet 18tich hier si odváža do Švédska Filipa Persson (už štvrté!!!), striebro patrí Ruske Marii Bulanovej a bronz ďalšej Švédke Alide Molander. Veľkou raritou je, že v prvej päťke Girsl All Event boli všetky štyri švédske hráčky. V Boys All Event dosiahol na víťazstvo Francúz Valentin Saulnier, na ďalších dvoch pozíciách boli fínski mladíci v poradí 2. Lauri Sipilä, 3. Niko Oksanen. Z 97 účastníkov sa naši chlapci umiestnili nasledovne: 35. Tomáš Vrabec, 59. Roman Karlík, 87. Alex Basala, 95. Dávid Vilina.

 

Image
Na farewall banquet pripravení...slušáci

   

Boys MastersMasters. Petrina 18. priečka v All Event znamenala, že aj na Slovensku sme čakali na nedeľu s napätím a očakávaním. Petra Stanková nastúpila dnes ráno o 9.00 na K.O. súboj prvého kroku v Masters Girls proti Belgičanke Bauke Jespers a my sme veľmi dúfali, že by sa jej mohlo podariť postupovať aj do ďalších krokov. Zápas síce Petra prehrala 1:2, ukázala však obrovský potenciál a keď naberie viac skúsenosti so vzájomnými vyraďovacími súbojmi, tak sa máme v jej podaní ešte na čo tešiť. Pozdravujem posledný krát touto cestou celú našu 11 člennú výpravu na EYC 2015, ktorá sa po celý čas konania šampionátu snažila splniť všetky svoje predsavzatia, ďakujem za zodpovedný prístup a predvedené výkony a najmä za radosť, ktorú ste nám na Slovensko poslali. Želám neviazanú zábavu formou dovoleného uvoľnenia na Farewell Banquete a zajtra šťastný návrat domov. Takmer som zabudol na to ako vlastne dopadli súboje o titul Majstrov Európy v Masters. Zlato v chlapčenskej kategórii získal víťaz Girls MastersAll Eventu a premožiteľ Tomáša Vrabca v semifinále Singles Valentin Saulnier, striebro má Lauri Sipilä, bronz berú porazení zo 4. kroku Niko Oksanen a domáci hráč Giancarlo Reyes. Z dievčat sa o piate zlato z piatich možných pokúšala Švédka Filipa Persson, ale z Masters je musel stačiť iba bronz podobne ako Marii Bulanovej. Zlato nakoniec do Švédska ide, ale zásluhou Alidy Molander, Rusko má z Masters aj striebro vďaka Marii Koshel.  To je z EYC 2015 všetko, viacerí sa už teraz začnú pripravovať na EYC 2016, ktorý je plánovaný na 19.-28.3.2016 v islandskom Reykjaviku.

 

 

Bronzový Tomáš VrabecSobota, 4.4.2015, večer. Od 17.30 sa dnes po menších technických problémoch začali semifinálové súboje v oboch kategóriách súťaže Singles. My sme s veľkým napätím očakávali ako dopadne duel medzi našim Tomášom Vrabcom a víťazom All Event Francúzom Valentinom Saulnierom. Tomáš začal nedorazom v prvom frame a napriek tomu, že až takmer do konca hry držal s Francúzom krok, konečné skóre 235:198 znamenalo postup pre Saulniera do finále. Tomáš určite sklamaný nie je, pri svojom prvom štarte na EYC získal medailu a to je pre neho obrovská motivácia do poctivej práce pre ďalšie obdobie a pre možný rast do významnej bowlingovej osobnosti. Ďakujem Ti Tomáš za radosť, ktorú si nám z Lipska na Slovensko poslal...si „kaprík“. Zlato v kategórii chlapcov získal Yorick van Deutekom z Holandska, keď porazil strieborného Saulniera 257:228. Bronz si okrem Tomáš Vrabca z Lipska odnáša aj Nór Jens Mathiesen. V dievčenskej kategórii Singles si zlato vybojovala Filippa Persson, ktorá dopriala Francúzom dnes už druhé striebro, porazila Gwenaëlle Hugon v pomere 235:182. Bronz patrí porazeným semifinalistkám Marii Bulanovej z Ruska a Alide Molander zo Švédska. Dnes ešte pokračuje program na EYC 2015 dvomi krokmi Boys Masters, ale my sa už tešíme na zajtrajšie súboje v Girls Masters, kde sa predstaví Petra Stanková.

Image Image

Petrina radosť...Sobota, 4.4.2015, poobede. Petra Stanková sa prebojovala do Girls Masters!!! Posledný kvalifikačný deň na EYC 2015 znamená ďalší úspech pre slovenský juniorský bowling. Petra Stanková dokonala dobre rozbehnutý útok na postup do dievčenského Masters, ba dokonca svoju priebežnú 24. pozíciu ešte dokázala vylepšiť na konečnú 18. priečku v All Event. Petra Stanková dnes spoločne s Kristínou Kosekovou nastupovali ráno v 1. runde  na kvalifikáciu Girls Singles. Petra začala slabším číslom 158, keď ju neposlúchali najmä dorážky, ale prvé presné hody dávali nádej, že ďalšie čísla porastú. Petra svoje výkony stupňovala v každej hre – 177, 189, 201, 217 a 258 nakoniec znamenali súčet presných 1200, čo jej v súťaži jednotlivkýň vynieslo parádne 9. miesto a v súčte 18 kvalifikačných hier zo všetkých disciplín číslo 3427, čo je priemer 190,4 a senzačný postup do Girls Masters z 18. miesta. Milá Petra, z celého srdca Ti prajem tento úspech a ďakujem, že v tento sviatočný deň Bielej soboty si urobila mnohým ľuďom na Slovensku obrovskú radosť. Budeme držať palce aj naďalej v zajtrajšom Masters. Dnes okrem Petry výborne zahrali aj ďalšie dve naše dievčatá, Kristína Šramková obsadila v súťaži jednotlivkýň 34. miesto so súčtom 1087 a Kristína Koseková 43. miesto so súčtom 1056. Vyhodnotenie All Event tu prinesiem zajtra večer, teraz sa už budeme naplno venovať prvému zápasu Tomáša Vrabca v semifinále Boys Singles...

Image
Satankovia...Peter a Petra

Tomáš Vrabec a Roman KarlíkŠtvrtok, 2.4.2015. Tomáš Vrabec ide do semifinále Boys Singles!!! Žiadnym iným spôsobom sa nedá začať komentovať dnešné dianie na EYC 2015. Tomáš Vrabec nastupoval spoločne s Romanom Karlíkom na kvalifikáciu jednotlivcov a obaja začali svoje účinkovanie excelente – Tomáš 278, Roman 266. Potom Tomáš zahral dve 170kové hry, ale stále držal vysoké skóre, ktoré podporil dvomi hrami tesne nad 200. Záverečná vynikajúca hra 274 mu vyniesla nie len víťazstvo vo svojej runde, ale aj postup medzi najlepšiu štvoricu Boys Singles a myslím, že Tomáš si bude Zelený štvrtok veľmi, veľmi dlho pamätať. Jeho postupový súčet je 1318, čo znamená postup z tretieho miesta

,

Imageje to nádhera a tešíme sa spoločne s celou našou výpravou v Lipsku na sobotňajšie semifinále, už teraz je však isté, že Slovensko si privezie z EYC 2015 medailu...paráááda! Romana Karlíka uzemnila štvrtá hra plná splitov, v celkovom súčte nahral 1121, čo stačí na 54. miesto. V rannej runde štartovali Alex Basala a Dávid Vilina, Alex skončil so súčtom 1026 na 79. pozícii, Dávid to dnes vôbec nezvládol a so súčtom 804 uzatvára štartové pole 97 hráčov Boys Singles. Zajtra je v Lipsku voľný deň a my sa dvojnásobne tešíme na sobotu...na kvalifikáciu Girls Singles totiž nastúpia tri naše dievčatá a mohlo by sa aspoň jednej z nich podariť to čo Tomášovi, okrem toho má Petra obrovskú šancu si zahrať v nedeľňajšom Girls Masters. V sobotu od 17.30 by sa malo začať semifinále jednotlivcov oboch kategórií a v ňom sa historicky po prvý krát predstaví slovenský hráč, Tomáš Vrabec bude v zápase proti Francúzovi Valentinovi Saulnierovi bojovať o postup do finále. Z celého srdca Tomáš Ti želám veľa šťastia.

ImageStreda, 1.4.2015. Prvoaprílové počasie sa dnes prejavilo takmer vo všetkých častiach Európy a mám taký pocit, že sa prenieslo aj na dráhy do Lipska. Dnešný deň bol opäť sprevádzaný technickými problémami, ktoré poriadne natiahli predpokladaný čas priebehu súťaže tímov. Naše tri dievčatá bojovali v trojici nesúťažne doplnené o hráčku Litvy. Petra Stanková si aj po odohraní 12tich hier drží postupovú pozíciu z All Event do Mastres, Kristína Koseková stráca 77 kuželiek a Kristína Šramková 147 kuželiek. Naša chlapčenská štvorica si po včerajšom predposlednom mieste mierne polepšila a v konkurencii 21 tímov skončili chalani na 19. mieste. V kategórii chlapcov zlato zostáva na radosť domácich fanúšikov na pôde Nemecka,

 

Imagestriebro si odvážajú Švédi, bronz patrí porazeným semifinalistom Fínom a Angličanom. V dievčenskej kategórii si pre zlato prišli Švédky, na druhom mieste skončili Fínky, ktorým finále absolútne nevyšlo, tretie sú Dánky spoločne s Ruskami. Zajtra sa rozbieha záverečná súťaž jednotlivcov, ktorá je tiež rozdelená do dvoch dní, pričom na Veľký piatok sa nesúťaží. Víťazov Singles tak spoznám až v sobotu večer. Vo štvrtok ráno hrá Alex a Dávid, poobede Tomáš a Roman. Dievčatá odohrajú svojich 6 kvalifikačných hier až v sobotu. Toľko nateraz stručne z diania na EYC 2015...idem sa venovať prebiehajúcemu Prešporskému Eliminátoru v BNC. 

     

 

ImageUtorok, 31.3.2015. Druhou súťažnou disciplínou na EYC 20145 je súťaž štvorčlenných družstiev – Team. Dnes sa odohrali prvé bloky troch hier v oboch kategóriách a ako prví nastupovali na dráhy chlapci. V hre máme aj náš kompletný štvorčlenný tím Basala/Karlík/Vilina/Vrabec, chalani však po polovici súťaže figurujú po nepresvedčivom výkone na 20. mieste pred posledným tureckým tímom. Na čele priebežného poradia sa ocitol po rekordnom súčte 2653 (doteraz bol rekord na 3 hry 2635) tím Fínska a zrejme už majú na postup do semifinále cestu vydláždenú.  V dievčenskej kategórii sú zatiaľ prvé Švédky so súčtom 2423. Naše trio Koseková/Stanková/Šramková 

 

Imagedoplnené o hráčku Litvy nastúpilo síce nesúťažne, dievčatá ale mali jasnú úlohu...nestratiť kontakt s postupom do All Event. To sa podarilo najmä Petre Stankovej, ktorá je po odohraní deviatich hier na postupovom 24. mieste, iba 33 kuželiek chýba momentálne Kristíne Kosekovej (škoda tej dnešnej tretej hry) a Kristína Šramková už stráca 129 kuželiek. Z našich chlapcov je v All Event najvyššie Roman Karlík so stratou 157 na postup. Zajtra pokračuje súťaž tímov druhými blokmi hier, po nich nasleduje semifinále a finále oboch kategórií. Šampionát naďalej sprevádza nezvyčajne veľké množstvo technických problémov, stroje sú len slabo udržiavané, vôbec nefunguje internet a o onlinescoringu si asi máme nechať snívať. Navyše v reštaurácii sa zredukoval počet menučiek pre juniorov a postupne každým dňom narastajú ceny aj takých základných produktov ako je napr. minerálka. Zlaté Slovenskóóóó.

Image Image

Niko Oksanen/Emil StrömbergPondelok, 30.3.2015. Druhý súťažný deň na EYC 2015 rozbiehali dievčatá kvalifikáciou Doubles. V prvej runde sa predstavila aj naša dvojica Kristína Koseková a Petra Stanková. Lepší úvod mala Petra, lepší záver Tina a spolu tak predviedli veľmi vyrovnaný výkon so spoločným priemerom 183,6, čo im medzi 27 súťažnými pármi vynieslo konečnú 16. pozíciu. Veľmi podobný priemer dosiahla aj Kristína Šramková, ktorá nastúpila v tejto disciplíne mimo súťaž, keď jej dvojičkou bola škótska hráčka. Výborné výkony našich hráčok ich zoradili v All Event presne za sebou od 28. po 30. pozíciu s nádejnými vyhliadkami na postup do Masters, na 24. pozíciu strácajú skutočne veľmi málo. Dnes sa odohrali v Doubles oboch kategórii aj semifinálové a napokon aj finálové súboje o cenné kovy. Zlato v kategórii chlapcov si odnášajú Fíni Niko Oksanen/Emil Strömberg,

 

 

Cajsa Wegner/Filippa Perssonstriebro Švédi Benjamin Jonsson/Robert Lindberg a bronz Francúzi Geatan Mouveroux/Valentin Saulnier spoločne s Fínmi Tomas Käyhkö/Lauri Sipilä. V dievčenskej kategórii Doubles dosiahli až na zlato Švédky Cajsa Wegner/Filippa Persson, striebro získali Belgičanky Bauke Jespers/Annouk Coopmans, bronz patrí prehratým semifinalistkám Francúzkam Amandine Richard/Gwenaëlle Hugon a druhej švédskej dvojici Alida Molander/Madelene Gullberg. Zajtra sa rozohrá súťaž tímov v oboch kategóriách prvými blokmi troch hier, ako prví nastupujú od 9.00 „páni“ a po  nich od 13.15 „dámy“...tak držíme palce. Bohužiaľ onlinescoring nemeckí konštruktéri ešte nespojazdnili...RIP.

 

 

 

Image
Petra Stanková a Kristína Koseková
Image
Tomáš Vrabec a Dávid Vilina

ImageNedeľa, 29.3.2015. Naša výprava na EYC 2015 je už v Lipsku niekoľko dní, počas ktorých postupne absolvovali neoficiálne tréningy v piatok, v sobotu už oficiálne tréningy, kde naši mladíci predvádzali vynikajúci bowling a včera večer sa zúčastnili na slávnom otvorení. Už na oficiálnych tréningoch začali technické problémy, keď prešľapy signalizovali chyby najmä vtedy, keď ich hráči nerobili. Tento problém nedokázali organizátori vyriešiť ani do dnešného prvého súťažného dňa, kde sa ako prví predstavili chlapci v súťaži Doubles. Dve prvé miesta po kvalifikácii obsadili obe fínske dvojice a do semifinále spolu s nimi ešte postúpila jedna švédska a jedna francúzska dvojica. Naši chalani hrali skutočne dobre, na rozdiel od tréninguprišlo viacej chýb a to znamenalo iba priemerné umiestnenie v celkovom poradí Doubles. Zo 47 hodnotených dvojíc sa Alex Basala s Romanom Karlíkom umiestnili na 36. pozícii a Dávid Vilina s Tomášom Vrabcom na 41. pozícií. Do All Event si zapísalo prvých 6 hier 97 chlapcov, najvyššie z našich je na 51. pozícii Roman Karlík s priemerom 190,5. Zajtra sa od rána hrá kvalifikácia Girls Doubles, pričom v prvej runde o 9.00 nastúpi dvojica Kristína Koseková a Petra Stanková, v druhej runde o 13.15 nastupuje Kristína Šramková nesúťažne spoločne s hráčkou Škótska. Od 17.30 sú plánované semifinále a finále oboch kategórii Doubles. Aby tých technických nedostatkov u „perfektných“ Nemcov nebolo málo, tak nefungoval dnes ani avizovaný onlinescoring, snáď sa im to ešte podarí rozchodiť...

ImageŠtvrtok, 26.3.2015. V termíne 27.3.-5.4.2015 sa už po 28. krát v histórii uskutočnia Majstrovstvá Európy juniorov v bowlingu (EYC 2015). Hostiteľskou krajinou bude Nemecko a mestom, ktoré privíta 152 mladých hráčov z 27 bowlingových federácií bude Lipsko. Všetko najdôležitejšie sa bude odohrávať v herni Bowl Play Leipzig, kde je osadených 30 dráh s povrchmi AMF HPL, použité tu budú celoplastové kuželky Twister. Počas priebehu súťaží by mal fungovať onlinescoring ako máme v PBC. Prvý deň, teda piatok je určený na príchody hráčov, neoficiálne tréningy, kontrolu a registráciu gúľ. Oficiálne tréningy sú plánované na sobotu, naša výprava má na to vyčlenený čas 16.30-18.00 na dráhach 21-24. V sobotu večer prebehneaj slávnostné otvorenie, ktoré ak všetko dobre dopadne budeme môcť vďaka René Blažekovi sledovať naživo, ale k tomu sa ešte dostanem neskôr. Naša výprava sa dnes napoludnie stretla v Trnave, odkiaľ v troch medveďoch vyrazila smer bývalé NDR. Členmi výpravy sú tri dievčatá – Kristína Koseková, Petra Stanková, Kristína Šramková a štyria chlapci – Alex Basala, Roman Karlík, Dávid Vilina, Tomáš Vrabec. Ďalšími oficiálnymi členmi výpravy sú tréner Costas Mitsingas, jeho asistent a manažér tímu René Blažek ml.. Ďalší doprovod tvorí už zohraná dvojica Katarína Šramková a Peter Stanko, ktorí sa budú starať o psychickú pohodu a dobrú náladu na palube našej bojovej lode. Okrem Dávida a Tomáša majú všetci naši juniori už medzinárodné skúsenosti napríklad aj z minuloročného EYC 2014, tak pevne verím, že ich zúročia a dosiahnu na výsledky, ktoré ich aj nás uspokoja...držíme im k tomu palce. (Miro)

Image
 
< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 24.4.2024
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy