Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
19 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 8. kolo
Streda - 24.4.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 384 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

World Singles Championships 2016 Vytlač E-mail
09 december 2016
ImageImagePiatok, 9.12.2016. Záverečný deň WSC 2016 patril najmä ôsmim najlepším mužom a ôsmim najlepším ženám. Najprv nastúpili v Stepe 3 na ďalších 8 hier, kde obdobným spôsobom ako v Stepe 2 získavali body do skupinovej tabuľky. Po súčte získaných bodov a ich zoradení boli jasní prví štyria semifinalisti z každej kategórie. V mužskej kategórii sa dnes na rozdiel od predchádzajúcich dní vôbec nedarilo Anže Grabrijanovi (SLO) a skončil s mizerným bodovým ziskom na konci tabuľky Stepu 3, nepostúpil ani hlavný favorit Christopher Via (USA). Výborne sa rozohral Jesper Agerbo (DEN), ktorého „nechal“ ako posledného z kvalifikácie postúpiť Tomáš Vrabec. Jesperovi v semifinálovom súboji podľahol Joonas Jahi (FIN), ktorý v závere hry pospájal štyri splity v rade. Vo finále bol Jesperovým súperom Rafiq Ismail (MAS), ktorého porazil presvedčivo 256:205.
WSC 2016

 

Jesper Agerbo (DEN) sa tak stal víťazom mužskej kategórie WSC 2016 a môže sa na ďalšie 4 roky pýšiť titulom Majster sveta. Na druhom mieste skončil Rafiq Ismail (MAS), spoločné tretie miesto získali porazení semifinalisti Joonas Jahi (FIN) a Michael Mak (HKG). V ženskej kategórii sa z osmičky účastníčok Stepu 3 prebojovali do semifinále obe Američanky a obe Singapurčanky. Shannon Pluhowsky (USA) svoj súboj s Hui Fen New (SGP) prehrala len veľmi tesne v pomere 237:238 a získala tak bronzovú medailu podobne ako Shayna Ng (SGP), tá totiž prehrala súboj o finále s Kelly Kulick (USA). Táto skúsená americká reprezentantka dokázala poraziť vo finále aj druhú Singapurčanku a obhájila tak víťazstvo na WSC z roku 2012. Kelly Kulick (USA) je teda po druhý krát Majsterkou sveta, druhá skončila Hui Fen New (SGP) a tretie miesto patrí obom porazeným semifinalistkám Shannon Pluhowsky (USA) a Shayne Ng (SGP). Tretie Majstrovstvá sveta jednotlivcov v bowlingu by sa mali konať v septembri roku 2020, miesto konania ešte nie je známe.

ImageŠtvrtok, 8.12.2016. Pre postupujúcich 32 mužov a 32 žien bol určený dnešný deň, keď v Stepe 2 odohral každý z nich 8 hier. Hráči postupujúci z kvalifikácie boli podľa vopred daného kľúča rozdelení do štyroch skupín po 8 hráčov. Po odohratí každej hry boli hráči zoradení v skupinových tabuľkách podľa dosiahnutých výkonov a podľa toho aj dostávali body. Hráč s najvyšším výkonom dostal 7 bodov, hráč za ním o bod menej až hráč s najnižším výkonom 0 bodov. Po odohraní všetkých 8 hier sa body sčítali a prví dvaja hráči s najvyšším bodovým ziskom v každej skupine postupovali do Stepu 3. V mužskej kategórii dnes hviezdil Slovinec Anže Grabrijan, keď ako prvý zahral Perfect Game a zo svojej skupiny postupoval z prvej pozície. Okrem neho postupovali do zajtrajšieho Stepu 3 ďalší siedmi muži: Marcelo Suartz (BRA), Jesper Agerbo (DEN), Joonas Jahi (FIN), Michael Mak (HKG), Rafiq Ismail (MAS), Annop Arromsaranon (THA) a Christopher Via (USA). V ženskej kategórii podávala najlepšie Imagevýkony Kelly Kulick, keď dosiahla 45 bodov z 56 možných, čo je vôbec najviac zo všetkých 64 účastníkov Stepu 2. Okrem vypadnutia až doteraz veľmi dobre hrajúcej Birgit Poppler sa tu žiadne veľké prekvapenie nekonalo, postúpili všetky favorizované hráčky. Okrem spomínanej Kelly Kulick (USA) to bola aj jej krajanka Shannon Pluhowsky, Sandra Góngora (MEX), Laura Beuthner (GER), Shayna Ng (SGP), Jenny Wegner (SWE), Ghislaine Van der Tol (NED) a Hui Fen New (SGP). Zajtrajší Step 3 začína o 11:00 katarského času, o 15:30 je naplánované semifinále, od 16:15 finále žien a od 17:00 finále mužov.

 

 

ImageStreda, 7.12.2016. Posledný kvalifikačný deň na WSC 2016 mal na programe až 3 rundy, v ktorých odohrali záverečný blok štyroch kvalifikačných hier všetci muži a všetky ženy. Muži boli prerozdelení do rúnd podľa priebežného poradia a ako prví išli na dráhy hráči z dolnej polovice tabuľky. My sme však už netrpezlivo čakali na druhú rundu, v ktorej štartoval Tomáš Vrabec s veľkou ambíciou na postup z kvalifikácie. A presne tak aj začal, keď po dvoch hrách bol v pluse 43 bodov a zdalo sa, že už by to mohlo byť v suchu. Lenže všetko bolo nakoniec inak. Tomášovi sa nedarilo v ďalších dvoch hrách dorážať zostávajúce trojičky kuželiek a zrejme najmä to ho stálo postup do Stepu 2. A možno sa mu ešte bude dlho snívať o poslednom jeho hode na šampionáte, po ktorom zostalo stáť 5 kuželiek. Tomáš Vrabec totiž skončil na 33. priečke - na prvej nepostupovej pozícii so stratou iba štyroch bodov za postupom, keď z dvanástich kvalifikačných hier dosiahol súčet 2466 (priemer 205,5). V bowlingu to takto občas chodí, keď na EYC 2016 postupoval šťastne z poslednej pozície do Masters, tu na WSC 2016 to bola nešťastná prvá nepostupová pozícia z kvalifikácie. Víťazom mužskej kvalifikácie sa stal Američan Christopher Via, druhý bol Švéd Peter Hellstrom a tretí ďalší Američan John Janawicz. Po mužoch dokončovali kvalifikáciu aj ženy. Kristína ImageŠramková dnes predviedla svoj najlepší výkon v jednom bloku, nahrala 784 bodov a znovu si vylepšila svoje umiestnenie, keď skončila na konečnej 39. priečke so súčtom 2176 (priemer 181,33) a na postup jej chýbalo 78 bodov. Víťazstvo v kvalifikácii udržala Nemka Birgit Poppler pred dvojicou hráčok z Kolumbie Clarou Guerrero a Rociou Restrepo. Zajtra je na programe Step 2, kde sa v každej zo štyroch ženských a štyroch mužských skupín po osem hráčov budú odohrávať súboje o postup do Stepu 3. Pre našich dvoch zástupcov aktívna účasť na šampionáte končí a ja by som chcel Kristínu a Tomáša pochváliť za ich vystúpenie na WSC 2016, obaja určite sami dobre vedia, za čo si pochvalu zaslúžia a za čo nie. Je skvelé, že našli prostriedky a odvahu vycestovať do Dohy a dali tak o slovenskom bowlingu opäť svetu vedieť. Už sa teším, keď sa na turnajoch s nimi stretnem, porozprávam o zážitkoch a ešte radšej si s nimi zahrám. Prajem im obom a tiež zvyšku výpravy krásny a ničím nerušený pobyt v exotickom Katare.

ImageUtorok, 6.12.2016. Druhou rundou sa dnes na úvod hracieho dňa skompletizoval druhý kvalifikačný blok mužov a do čela priebežného poradia sa dostali obaja Švédi Peter Hellstrom a Martin Paulsson. Týmto dvom to dnes fungovalo parádne, obaja zahrali priemery cez 240, žiaľ niečím podobným sa už nemôže pochváliť náš zástupca Tomáš Vrabec. Úvodných 204 ešte neznamenalo žiadnu pohromu, potom však prišli tri hry 172,179,154, kde sa Tomáš poriadne vytrápil a klesol z prvej pozície až na 31. miesto so súčtom 1666. Ešte stále je nad postupovou hranicou ale už má pred sebou oveľa ťažšiu úlohu ako mal. Vie, že v poslednom bloku, ktorý ho čaká zajtra o 14:30 katarského času sa musí dopracovať k súčtu 840 a viac, len tak si zabezpečí účasť v Stepe 2. Druhý blok hier majú za sebou už aj ženy a tu je stále na čelnej pozícii Birgit Poppler. Kristína Šramková dnes zahrala podstatne lepšie ako včera a znamenalo to posun o štyri priečky vyššie na priebežné 43. miesto s 1392 bodmi na konte. Žiaľ strata na postupovú hranicu sa neznížila, stále je to cez 100 bodov a to už asi nebude reálne na štyri hry dohnať...lenže stať sa môže všetko a pokiaľ aj najmenšia šanca žije, treba o ňu bojovať. Kristínu, ako aj všetky ostatné ženy, čaká posledný kvalifikačný blok hier zajtra od 18:00 hod katarského času.

ImagePondelok, 5.12.2016. Úvod druhého kvalifikačného dňa patril ženskej kategórii a všetkých 53 účastníčok WSC 2016 odohralo v jednej runde svoj prvý blok štyroch hier. Medzi nimi aj naša reprezentantka Kristína Šramková, ktorej nástup do šampionátu veľmi nevyšiel, keď zo štyroch hier 152,201,145 a 151 dosiahla súčet 649, čo jej zatiaľ stačí iba na 47. pozíciu. Na postupovú 32. priečku stráca niečo vyše 100 bodov ale ako Kristínu poznám, bude ešte o postup tvrdo bojovať. Výborne zahrali obe Nemky Birgit Poppler a Laura Beuthner, po prvom bloku obsadili dve prvé pozície, tretia je Clara Guerrero. Dnes ešte nastúpi na dráhy polovica z mužov, ktorí rozohrávajú druhý blok hier v prvej runde. Dokončia ho až zajtra druhou rundou, v ktorej o 11:00 katarského času nastúpi aj Tomáš Vrabec. Po nich zajtra nastúpia aj všetky ženy o 14:30 na druhý kvalifikačný blok a budeme mať skompletizované poradie oboch kategórií po 2/3 kvalifikácie.

ImageNedeľa, 4.12.2016. Prvý kvalifikačný deň na WSC 2016 sa rozbehol prvým blokom hier mužov vo dvoch rundách. Pre slovenského reprezentanta Tomáša Vrabca to bol skvelý nástup do šampionátu, keď z úvodných štyroch hier 204, 279, 214 a 256 dosiahol súčet 953 a dostal sa na 1. pozíciu priebežného mužského poradia. Nechal za sebou 80 hráčov a výrazným spôsobom tak na seba upozornil. Tomáš je už vcelku skúsený a medzinárodne ostrieľaný hráč, časť svojho času zrejme „venuje“ médiám ale potom sa už bude musieť sústrediť na svoje ďalšie dve kvalifikačné vystúpenia. Tomáš...posielame Ti k tomuto vynikajúcemu vstupu veľkú gratuláciu a sme na Teba opäť zase raz na Slovensku všetci hrdí! Do zajtra budeme rovnako v očakávaní na prvé vystúpenie Kristíny Šramkovej, ktorá začína o 11:00 od dráhy 4 spoločne s  holandskou reprezentantkou Van der Tol. Tomáš by mal mať podľa rozpisu zajtra voľno.   

Image

ImageSobota, 3.12.2016. Na včerajšom mítingu manažérov tímov bolo oficiálne oznámené, že po celý čas šampionátu sa bude hrať na 40 stopovom mazaní Atény z knižnice World Bowlingu. V Dohe je podľa očakávania tropické počasie s veľkou vlhkosťou a vysokými teplotami. Ubytovanie v hoteli ako aj organizácia šampionátu sú na úrovni, bezpečnosť zabezpečuje všade prítomná polícia a bezpečnostné kontroly. Dnes sa naši hráči zúčastnia oficiálnych tréningov, Tomáš od 12:30 hod a Kristína od 15:00 hod. Zajtra od 14:30 hod už na Tomáša čaká prvý blok štyroch hier, spoločne s tureckým hráčom Doganom začínajú na dráhe 12.  Kristína svoj prvý blok odohrá v pondelok od 11:00 hod. Všetky časy budem uvádzať podľa miestneho času v Dohe.  Dnes večer čaká na všetkých otvárací ceremoniál. 

  

ImagePiatok, 2.12.2016. V termíne 2.-9.12.2016 sa v katarskej Dohe uskutočnia druhé Majstrovstvá sveta jednotlivcov v bowlingu (WSC 2016), tie prvé sa konali v roku 2012 na Cypre (pamätáte sa ešte Lukáš a Marek?). Možnosť  účasti na šampionáte majú maximálne dvaja muži a dve ženy z každej členskej federácie World Bowlingu a všetci hráči musia mať nad 15 rokov. Do súťaže prihlásilo 50 federácii  spolu 134 hráčov, z toho 84 je mužov a 50 je žien. Našu krajinu budú reprezentovať dvaja zástupcovia – Kristína Šramková a Tomáš Vrabec. Obaja sú už od včera na mieste a očakávali príchod trénera Mitsingasa, viac informácii zatiaľ z Dohy o nich nemám. Hrať sa bude v 32 dráhovom centre vybavenom kompletnou technológiou QubicaAMF. Viacerí ste sa pýtali, ako sa vlastne na WSC 2016 bude hrať, tak tu je plánovaný formát podujatia: Kvalifikácia je rozdelená do štyroch hracích dní, kde každý hráč odohrá tri bloky po štyri hry. Po súčte všetkých 12 hier každého hráča a zoradení do tabuľky, postúpi z každej kategórie 32 hráčov do Stepu 2. Tu budú vytvorené v každej kategórii 4 skupiny po 8 hráčov a hráči budú do skupín nasadzovaní podľa vopred určeného kľúča. V Stepe 2 odohrá každý hráč 8 hier a hráči tu budú získavať body do kvalifikačnej tabuľky pre Step 3. Do Stepu 3 postúpia dvaja hráči s najvyšším bodovým ziskom z každej zo štyroch skupín. Obdobným spôsobom ako Step 2 sa odohrá aj Step 3, teraz však už bude hrať len 8 hráčov v jednej skupine. Do semifinále postupujú najlepší štyria a to sa už odohrá klasickým K.O. systémom. Takto sa dopracujeme k dvom finalistom z každej kategórie, porazení semifinalisti získajú bronz. Katarská bowlingová federácia pripravila pre úspešných hráčov aj finančné ocenenia, víťazný muž si odnesie 8.000 USD a víťazná žena 6.000 USD, ocenení budú aj všetci ostatní semifinalisti a finalisti. Dnešný deň je určený na príchod a neoficiálne tréningy, na večer je pripravené stretnutie manažérov tímov, kde by malo byť predstavené mazanie. Počas soboty budú prebiehať oficiálne tréningy a večer sa WSC 2016 slávnostne otvorí. V nedeľu sa začne už naplno súťažiť, svoj prvý blok hier odohrajú všetci muži vo dvoch rundách. Pripomínam, že v Dohe je vždy o 2 hodiny viac ako na Slovensku. (Miro)

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 24.4.2024
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy