Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
19 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 8. kolo
Streda - 24.4.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 374 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

EYC 2022 - Wittelsheim Vytlač E-mail
10 september 2022
ImageMajstri Európy 2022Sobota, 10.9.2022. Posledný hrací deň na EYC 2022 bol už len pre 24 chlapcov a rovnaký počet dievčat postupujúcich z poradia All Event do záverečného Masters. Z našich štyroch reprezentantov sa podarilo až sem postúpiť iba Šimonovi Hrušovskému a to zo 4. pozície rovno do 2. kroku. Tu sa v K.O. zápase hranom na dve víťazné hry stretol s reprezentantom Litvy Laurynasom Narusisom, ktorému podľahol 0:2. Pre Šimon Hrušovského to bol skvelý šampionát, aj keď rozlúčkový. Rovnako ako pre Daniela Jánoša, obaja už z juniorskej kategórie vyrástli. Naši reprezentanti si teda z Wittelsheimu odnášajú bronz zo súťaže tímov a to je pre slovenský juniorský bowling skvelá vizitka. Víťazom Boys Masters a teda Majstrom Európy sa napokon stal neskutočný bowlingový talent Švéd Robin Ilhamar, keď v záverečnom súboji porazil strieborného Malťana Nicholasa Muscata s absolútnym
VÝSLEDKY VÝSLEDKY-PDF EYC2022

 

prehľadom 2:0, bronz získali Nicolas Carter DEN a Robin Noberg SWE. Do Girls Masters postúpili všetky štyri české reprezentantky, čo jasne hovorí o skvelej práci s mládežou v ČBA. Eliška Krummerová sa cez jednotlivé K.O. súboje, kde porazila štyri súperky, prebojovala až do posledného finálového súboja o titul Majsterky Európy. Ten napokon získala Nórka Jenny Mathiesen, striebro teda odváža Eliška do Čiech, bronz získali Alja Bergauer SLO a Pinja Laukkanen FIN. EYC 2022 bude dnes zakončený rozlúčkovým večierkom pre všetkých zúčastnených. Prajem našej výprave šťastný návrat domov a teším sa s nimi na osobné stretnutia pri bowlingu. 

Boys SinglesŠtvrtok, 8.9.2022. Poslednou kvalifikačnou súťažou pre chlapcov boli jednotlivci – Boys Singles. V prvej rannej runde nastúpili Daniel Jánoš a Šimon Jaroš. Obaja striedali vydarenejšie hry s tými menej vydarenými a tak to nijako nemohlo stačiť na lepšie umiestnenie ako v sumáre dosiahli – Šimon Jaroš sa umiestnil na konečnom 44. mieste so súčtom 1165 a Daniel Jánoš na 59. mieste so súčtom 1110. Dnes sa nedarila hra Dávidovi Barakovi, ktorý nastúpil v druhej poobednej runde spolu so Šimonom Hrušovským. Dávid skončil v Singles na 50. mieste so súčtom 1141, keď sa pod jeho výkon podpísala prichádzajúca choroba a to ho stálo aj postup do Masters. Pre Dávida to nie je žiadna tragédia, má ešte pred sebou 4 roky s účasťou na EYC. Šimon Hrušovský dnes tiež nezačal v prvých dvoch hrách veľmi dobre, málo strajkov a viacero nedorážok ho nakoniec stálo medailu v All Event. V ďalších hrách to bolo už výborné, ale celkový súčet 1270 mu stačil „iba“ na 12. miesto v Boys Singles. Pre troch našich reprezentantov sa aktívna účasť na EYC 2022 dnešným dňom skončila. Šimona Hrušovského však čaká ešte veľký deň v sobotu, kde nastúpi priamo do 2. kroku v Masters. Jeho K.O. súboj proti zatiaľ neznámemu súperovi by sa mal začať o 10:15. Švédsky reprezentant Robin Ilhammar dnes získal na EYC 2022 dve zlaté medaile, jednu za víťazstvo v All Event a druhú za víťazstvo v Singles, keď vo finále porazil Fína Jano Soukka. Bronz získal ďalší Švéd Robin Noberg a veľmi prekvapivo aj Poliak Mikolaj Czarnecki. V konečnom poradí All Event sa Šimon Hrušovský umiestnil na skvelom 4. mieste so súčtom 3860 (priemer 214,4), keď mu na medailu chýbalo 20 bodov a takéto je poradie ostatných Slovákov: 29. Dávid Barak 3537 (196,5), 37. Daniel Jánoš 3454 (191,9), 40. Šimon Jaroš 3421 (190,1) z 93 zúčastnených hráčov. Zajtrajší deň bude patriť súťaži Girls Singles, my sa však už tešíme na sobotňajšie vystúpenie Šimona Hrušovského v Masters.

Brozový Slováci na EYC 2022Streda, 7.9.2022. Dnešný hrací deň na EYC 2022 patril dohrávke kvalifikácie tímových súťaží oboch kategórií. V tej chlapčenskej sme s veľkým napätím sledovali, či sa našej štvorici podarí udržať skvelú postupovú pozíciu po prvom bloku hier. Hneď po úvodnej hre, v ktorej chalani nahrali 805 bodov, síce vypadli z postupovej štvorky, ale už po druhej hre 818 sa do nej vrátili a v tretej 828 už s prehľadom kontrolovali postup do semifinále. V ňom sa v súboji o postup do finále stretli s Fínmi a tí im nedali žiadnu šancu a nedali by ju svojim výkonom nikomu. Fíni nahrali 1004 bodov, čo je priemer 251 na hráča a to im vynieslo jasný postup do finále. Tam už síce nehrali tak vysoké čísla, napriek tomu získali zlato, keď porazili Švédov v pomere 831:807. My sa tešíme z bronzu rovnako ako tím Malty. Poradie v súťaži Girls Team bolo nasledované – 1. Francúzsky, 2. Švédky, 3. Fínky a Nórky. Pri pohľade do tabuľky All Event po dvoch súťažiach zistíme, že Šimon Hrušovský je na skvelej 4. pozícii, medzi postupujúcich do Masters sa už dostáva aj Dávid Barak, ktorý je momentálne na 21. pozícii, iba 48 bodov k postupu chýba Danielovi Jánošovi, ten je na pozícii 33 a Šimon Jaroš je na pozícii 48 so stratou 136 bodov. Vo štvrtok sa tabuľka Boys All Event definitívne uzatvorí, na programe je totiž celý deň záverečná chlapčenská súťaž jednotlivcov – Boys Singles. 

Girls DoublesUtorok, 6.9.2022. Včerajší deň na EYC 2022 patril výlučne kategórii dievčat, ktoré kompletne odohrali súťaž dvojíc – Girls Doubles. O veľké prekvapenie a skvelý úspech sa postarali dve české reprezentantky, ktoré poznáme aj z turnajov v BNC - Eliška Krummerová a Andrea Mazalová, keď spoločne získali bronzovú medailu. Tú si odvážajú tiež celkom prekvapivo aj Slovinky Bergauer/Krafogel. Zlato vybojovali Fínky Konsteri/Nevalainen, keď vo finále hladko zdolali Švédky Layrisse/Linqvist v pomere 444:332. Včerajší oddych a výborný výkon českých junioriek zrejme nakopol slovenských junákov, ktorí sa v dnešnom prvom kvalifikačnom bloku bili o priebežnú prvú priečku v súťaži štvorčlenných tímov – Team. Prvé dve hry boli vynikajúce, tretia trošku slabšia ich zaradila na priebežnú 2. pozíciu kvalifikačného poradia. Naši chalani tak majú skvelú východiskovú pozíciu pred zajtrajšou dohrávkou kvalifikácie Team. Na dráhy by sa mali dostať o 13:15 a čakajú ich ďalšie 3 hry. Svoje postavenie v priebežnej tabuľke All Event si ešte vylepšil Šimon Hrušovský, ktorý je po polovici započítavaných hier už na 8. mieste. Blízučko k postupu do Masters má už aj Dávid Barak, momentálne mu chýba 16 bodov. Beznádejné s postupom to nie je ani pre Daniela Jánoša a Šimona Jaroša ,majú bodovú stratu, ktorá je stále ešte zmazateľná.

Boys DoublesNedeľa, 4.9.2022. Prvý hrací deň na EYC 2022 patril výhradne kategórii chlapcov. Tí vo dvoch kvalifikačných rundách absolvovali kvalifikáciu súťaže dvojíc – Boys Doubles. Ani jednej z našich dvojíc sa nepodarilo z kvalifikácie postúpiť do semifinále a ich konečné poradie zo 45 hodnotených dvojíc  v úvodnej súťaži je nasledovné: 9. miesto Barak/Hrušovský so spoločným súčtom 2411 bodov (priemer 200,9), 22. miesto Jánoš/Jaroš s 2239 bodmi (priemer 186,6). Potešujúci pohľad je na tabuľku poradia All Event, kde je Šimon Hrušovský na 11. pozícii s priemerom 213. Ostatní chalani ak chcú pomýšľať na postup do Masters budú musieť vo zvyšných dvoch súťažiach poriadne zabrať. Verím, že sa im to aj s prispením väčšieho šťastia ako mali dnes podarí. Zlato v Boys Doubles získala talianska dvojica Del Gaudio/Gragnaniello, ktorá vo finále prekvapivo porazila Švédov Eklund/Ilhammar. Strieborná švédska dvojica jednoznačne zvíťazila v kvalifikácii s takmer 100 bodovým náskokom a v semifinále dokonca vytvorila rekord EYC, keď dosiahla súčet 546 najmä vďaka Ilhammarovej Perfect Game. Bronz získali porazené semifinálové dvojice Kristensen/Carter z Dánska a Juutilainen/Leskinen z Fínska. Zajtrajší pondelok bude na EYC 2022 patriť dievčatám v súťaži Girls Doubles. V utorok a stredu sa dostanú na dráhy aj chlapci, aby spoločne s dievčatami odohrali vo dvoch blokoch po tri hry kvalifikáciu súťaže družstiev  - Team. Po skončení kvalifikácie v stredu večer bude nasledovať semifinále a finále súťaže družstiev, verím, že aj za účasti našej chlapčenskej štvorice. Prvý kvalifikačný blok odohrajú naši v utorok od 9:00 so štartom na dráhe 11. 

SVK na EYC 2022Úvod. V termíne 1.-10.9.2022 sa vo francúzskom meste Wittelsheim konajú Majstrovstvá Európy juniorov 2022 (EYC 2022). Pre účastníkov šampionátu sa tak na 10 dní stane prechodným domov 36 dráhové centrum Cristal Bowling vybavené technológiou Brunswick. Svoje zastúpenie tu má aj naša slovenská chlapčenská reprezentácia – Dávid Barak, Šimon Hrušovský, Daniel Jánoš a Šimon Jaroš. Dnes si po úvodnom stretnutí manažérov tímov a oficiálnom predstavení modelu mazania aj zatrénovali a od zajtra sa začína už na ostro súťažiť. Prvou súťažnou disciplínou budú Boys Doubles, teda súťaž dvojíc chlapcov, ktorej bude venovaný celý prvý súťažný deň. Dievčatá majú zajtra voľno, ale tým sa budem vo svojich komentároch venovať iba okrajovo, keďže v tejto kategórii Slovensko zastúpenie nemá. Kvalifikácia Boys Doubles prebehne vo dvoch rundách, prvá začína o 9:00, kde nastúpia Jánoš/Jaroš so štartom na dráhe 18, druhá začína o 13:15 a v nej nastúpia Barak/Hrušovský so štartom na dráhe 10. Všetko by sa malo dať sledovať cez onlinescoring a livestreaming. (Miro)

 
 
 

 


< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 24.4.2024
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy