Aktuality
AktualityKronikaFotogalériaLinkyKlubovňaKontaktujte nás
25 apríl 2024
Novinky

     Image
BNC ONLINESCORING
     Image  
PBC ONLINESCORING

SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
6.-8.6.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
18.-21.7.2024
RESERVATION
PROPOZÍCIE
EVENT RULES
MAZANIE-PATTERN
WEBSITE

Prešporský Mazec 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 1.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporský Eliminátor 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 15.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

Prešporská Deviatka 2023/2024 - 9. kolo
Streda - 29.5.2024
OBSADZOVAČKA
PROPOZÍCIE
MAZANIE

HANDICAPY

BNC BODOVACÍ REBRÍČEK
REBRÍČEK
PROPOZÍCIE
BNC MASTERS

Vyhľadávnie
Ale vás tu je
>> 79 host(ia) online
Reklama
          Image
KAMIÓNOVÁ PREPRAVA
        PNEUSERVIS

Image

Image

European Senior Champioships 2023 Vytlač E-mail
04 február 2023
ImageImageSobota, 4.2.2023. Záverečný deň na ESC 2023 v Aalborgu už bol bez slovenskej účasti a  Lovvang Centre sa odohrávali záverečné súboje v Masters o Majstrov Európy v kategórii seniorov nad 50 rokov. Na účasť v Masters bolo potrebné nahrať dostatok bodov v All Event, tak aby to stačilo na minimálne 24. pozíciu. V ženskej kategórii sa podarilo dvom Češkám Ivane Fojtíkovej a Jane Lébrovej. Žiaľ kľúč rozhodol o tom, že sa hneď v 1. kroku stretli vo vzájomnom súboji, z ktorého postúpila Ivana Fojtíková. To sa Ivane už nepodarilo v 2. kroku, kde prehrala. Majsterkou Európy sa napokon stala domáca dánska reprezentantka Rikke Qwist Bork. Majstrom Európy v mužskej kategórii sa stal Belgičan Jean-Marc Lebon, ktorý sa do finále dostal až po rozstrele
VÝSLEDKY VÝSLEDKY PDF
MAZANIE
WEBSTRÁNKA

 

na 10. frame po remíze v tretej rozhodujúcej hre semifinálového zápasu s Talianom Marcom Revigliom. Vo finále na neho už čakal tímový kolega Gery Verbruggen, ktorý sa počas celého šampionátu dosť natrápil. Jean-Marc Lebon ho porazil 2:1. Po odovzdaní ocenení sa už hráči z Lovvang Center presunuli do hotela, kde bol ESC 2023 ukončený rozlúčkovým banketom. Pre nás to skvelá skúsenosť, zahrať si v pohodovej atmosfére s niekdajšími legendami EBT, aj keď sme za tým museli prekonať množstvo kilometrov na cestách. Všetkým by som chcel odkázať, že skúsenosti sa dajú zbierať aj vo vyššom veku, stále je na to časť, až do ukončenia bowlingovej kariéry. Ďakujem svojim trom spoluhráčom Petrovi Feketemu, Petrovi Melknerovi a Valdimírovi Mrázikovi za spoločne prežitý predĺžený týždeň...bolo s vami fajn. (Miro) 

Štvrtok, 2.2.2023. Dnešný deň na ESC 2023 v dánskom Aalborgu patril mužskej súťaži jednotlivcov, ženy si užívali voľný slnečný deň. Ako som už vo včerajšom komentári avizoval, na štvoricu Slovákov tak čakalo záverečných šesť kvalifikačných hier, o postupe do Masters by rozhodol jedine nejaký zázrak. Ten sa samozrejme nekonal a ani jeden nedokázal dnes nahrať súčet zaručujúci postup do semifinále jednotlivcov. Najbližšie k postupu mal Miroslav Koník, ktorý dosiahol súčet 1205 bodov, to mu nakoniec stačilo na konečné 14. miesto v súťaži jednotlivcov, keď mu na postup do semifinále chýbalo 70 bodov. Ďalšie poradie našich mužov z 92 účastníkov bolo nasledujúce: 37. Vladimír Mrázik 1141, 80. Peter Fekete 1044, 82. Peter Melkner 1016. Víťazom sa stal Belgičan Marc Franceus, ktorý porazil vo finále Švéda Martina Paulssona v pomere 189:157, bronz získali Nemec Uwe Tcharke a ďalší Švéd Joakim Stal. Víťazom All Event sa stal rumunský reprezentant Gheorghe Catalin s priemerom 215,7 po 18 započítavaných hrách. Na postup do Masters z poslednej 24. pozície bolo potrebné dosiahnuť priemer 195,2. Takto vyzerá konečné poradie s priemermi slovenských hráčov: 45. Miroslav Koník 185,7, 63. Vladimír Mrázik 181,1, 78. Peter Fekete 174,6, 79. Peter Melkner 173,6. Ďakujeme všetkým na Slovensko za podporu, zajtra skoro ráno odchádzame na 1500 km dlhú cestu domov. Na záver by som chcel pochváliť organizáciu tohto druhého ročníka ESC 2023, s prvým ročníkom vo Viedni sa to nedá vôbec porovnať. Všetko fungovalo na milión percent, nenašiel by som jedinú chybičku či už vo fungovaní dráh, dodržiavania časového harmonogramu, dostupnosti jedla a nápojov. Každý, kto v Lovvang Centre už niekedy hral vie, že najväčší problém je tu pri prechode z páru dráh na iný...sú medzi nimi veľmi veľké rozdiely. K tomu podľa mňa pre hráčov seniorskej kategórie veľmi náročný model mazania a na vysoké priemery hráčov môžete zabudnúť. Snáď uznáte, že sme tu slovenskému bowlingu veľkú hanbu neurobili. Dostalo sa nám uznania od viacerých vyspelých hráčov, potešilo to najmä od domácich reprezentantov.

ImageStreda, 1.2.2023. Dnes dohrávali ženy aj muži kvalifikáciu súťaže tímov a bol to podobný namáhavý boj ako včera. Naša štvorica mala v pláne svoj výkon z prvého bloku ešte vylepšiť, ale zahrali veľmi podobne a to v celkovom súčte stačilo iba na 16. pozíciu. Nechali sme za sebou síce 7 krajín, ale cítili sme, že sme mali na viac. V poradí All Event už majú všetci hráči spočítaných 12 hier a postavenie Slovákov je nateraz nasledovné: 68. Miroslav Koník 2138 bodov, 75. Vladimír Mrázik 2119 bodov, 76. Peter Melkner 2108 bodov, 79. Peter Fekete 2099 bodov z 93 zúčastnených mužov. Všetci štyria majú už obrovskú stratu na 24. pozíciu, ktorá zabezpečuje postup do záverečného Masters. Vyzerá to tak, že zajtra je pre nich naplánovaný posledný deň súťaženia a to v súťaži jednotlivcov.Ráno o 9:00 nastupujú na jej kvalifikáciu Peter Melkner a Vladimír Mrázik so štartom na dráhe 8, od 13:15 sa ešte posledný krát na ESC 2023 v Aalborgu dostanú na dráhy aj Peter Fekete a Miroslav Koník, štartujú na dráhe 16. V súťaži ženských tímov zvíťazili vo finále Švédky nad Fínkam v pomere 796:778, tretie boli spoločne Dánky a Nemky. V mužskom finále porazili Nóri Švédov v pomere 763:751, tretí skončili Rumuni a Belgičania. 

ImageUtorok, 31.1.2023. Po dni voľna, ktorý sme využili na výlet na najsevernejší bo Dánska, kde sa stretajú dve severské moria sme dnes nastúpili na prvý blok troch hier súťaže štvorčlenných tímov. Prvá naša hra sa nám veľmi nedarila, ale už v druhej to bol hodnotný výkon, ktorý nás vyhupol na 10. pozíciu priebežného poradia. Po presune na tretiu hru sme mali na páre Švédov a bol to skvelý zážitok zahrať si s takto vyspelými hráčmi. Naša dobrá nálada sa preniesla aj na nich a dopomohli sme im k priebežnému líderstvu. Nám dnešný výkon stačil na 15. pozíciu a nechali sme za sebou ďalších 8 krajín, takže spokojnosť. Zajtra dokončíme druhým blokom troch hier súťaž tímov. Verím, že sa posunieme ešte trošku vyššie. Tak určite. A večer idem na hokej. Tak určite.

 

ImageNedeľa, 29.1.2023. Dnešný prvý súťažný deň na ESC 2023 patril výhradne mužom, konkrétne ich súťaži dvojíc. Naša štvorčlenná výprava sa preto musela rozdeliť do dvoch párov a ako prvý nastúpili na odohranie kvalifikácie Peter Fekete s Miroslavom Koníkom. Nebudem tu presne opisovať, čo všetko vplýva na výšku dosiahnutých výkonov, ale je to tu značne náročné hranie. Naša prvá dvojica bola veľmi „vyvážená“, obaja hráči dosiahli takmer rovnaký súčet, žiaľ ten bol aj pri všetkej snahe nízky. V celkovom súčte 2101 postačoval iba na 37. miesto konečného poradia kvalifikácie zo 46 súťažiacich dvojíc. Druhá dvojica v zložení Peter Melkner a Vladimír Mrázik sa rovnako nedokázala vo svojich hrách vyvarovať množstvu chýb a so súčtom 2062 skončila na 40. mieste. Nerobili sme si veľké nádeje na výraznejší úspech, ale úprimne sme čakali vyššie priemery. Máme za sebou prvých 6 hier a snáď už to bude len lepšie. Najbližšie hráme v utorok od 9:00 prvý blok troch hier v kvalifikácii súťaže štvorčlenných tímov a začíname na dráhe 1. Pred sebou máme celý voľný pondelok, ktorý chceme Imagevyužiť na spoznávanie dánskej krajiny a centra mesta Aalborg. Dnes nás prišiel pozrieť Alex Basala, ktorý tu žije, ďakujeme mu za toto prekvapenie a tešíme sa, že príde aj v utorok. Výkony ako z inej dimenzie dnes predvádzala nemecká dvojica a to najmä Uwe Tcharke, ktorý hral takmer bezchybne. Spolu so svojim spoluhráčom Frankom Öingom prešli hladko cez semifinále a vo finále nedali žiadnu šancu ani Švédom, ktorých porazili v pomere 505:386. Nemci tak získali prvé zlato na ESC 2023.   

 

 

 

 

ImageSobota, 28.1.2023. V Aalborgu sa rozvidnieva veľmi neskoro a tak sme ráno vstávali do tmy. Po absolvovaní mítingu manažérov sme sa dozvedeli podstatné náležitosti k celému priebehu šampionátu, ktorý má celkom prísne pravidlá. Predstavený bol aj model mazania a to nie len nás trochu prekvapilo. Športový model s dĺžkou 43 stôp, 25,85 ml oleja a ratiom 2,83:1 sú parametre mazania, ktoré postrašia aj mladších hráčov. Samozrejme sme mali možnosť sa s ním oboznámiť aj na dráhach. Oficiálny tréning v dĺžke 1,5 hodiny bol absolútne postačujúci k tomu, aby sme sa s mazaním spoznali. Počas tréningu sme prešli všetkými dráhami a naše pocity boli značne rozpačité. Aj keď sme si našli miesto a vhodnú guľu,so zmenou dráh bolo treba robiť korekcie aj v postavení na rozbehu aj v rýchlosti hodu. Toto je pre hráčov našej samorastovej úrovne značne náročné. Budeme ale bojovať zo všetkých síl. Rozdelili sme sa na zajtrajšiu súťaž dvojíc nasledovne: o 9:00 nastupuje na dráhu 12 dvojica Fekete/Koník, o 13:15 na dráhu 13 dvojica Melkner/Mrázik. Po každej hre sú posuny o 4 dráhy, z párnej doprava, z nepárnej doľava. Všetko bude prenášané onlinescoringom a livestreamingom. Keďže som značne unavený, tento istý článok bude poslaný aj na stránku SBwZ.  

ImagePiatok, 27.1.2023. Vo štvrtok večer o 22:00 vyrazila štvorčlenná výprava mužov - seniorov nad 50 rokov na dlhú cestu autom do poriadne vzdialeného dánskeho mesta Aalborg. V tunajšom bowlingovom stánku Lovvang Bowling budú počas nasledujúceho týždňa prebiehať súboje o tituly Majstrov Európy v kategórii žien aj mužov. Cesta z Bratislavy do Aalborgu s dĺžkou takmer 1500 km prebiehala v maximálnej pohode a do miesta konania sme dorazili ešte v plánovanom časovom predstihu. Mali sme teda dostatok času na registráciu a kontroly nášho bowlingového vybavenia, aj toto všetko prebehlo neuveriteľne hladko. Ubytovaní sme na okraji mesta v tichej lokalite v rodinnom dome...žiaden veľký komfort, ale pre naše potreby úplnepostačujúce. V sobotu začíname deň účasťou na mítingu manažérov a od 15:00 nás čaká oficiálny tréning na dráhach 5-8. Presný model mazania sa dozvieme zajtra ráno, ale mal by mať dĺžku +/- 44 stôp. Oficiálne súťaženie sa začína v nedeľu kvalifikáciou súťaže dvojíc mužov. (Miro)

 

 


 

 

< Predchadzajuci   Nasledujuci >
Kalendár

 Image
PREŠPORSKÝ MAZEC 2023/2024
  STREDA - 1.5.2024
PREŠPORSKÝ ELIMINÁTOR 2023/2024
 STREDA - 15.5.2024
PREŠPORSKÁ DEVIATKA 2023/2024
 STREDA - 29.5.2024
SLOVAKIA OLD SCHOOL BOWLING CUP 2024
               6.-8.6.2024
SUMMER BOWLING TOURNAMENT 2024
           18.-21.7.2024

 Image
       BNC 2023/2024
       BNC 2024/2025
      SBWZ 2023/2024

Odkazy